2011. december 18., vasárnap

Tervezés 5 - A Fodrász

 Az e félévi feladatunk első pontja egy a konzulensünk által felvázolt történet figuráinak és látványának megtervezése volt. A sztori dióhéjban a következő: Adott egy 40-50 körüli, sármos, nőcsábász Fodrász aki éppen egy tőle még Korosabb hölgynek vágja a haját, munka közben a kirakat előtt elsétál egy Bomba nő, a fodrászunk megbámulja, majd miután visszatér a munkájához azt veszi észre, hogy a vendége haját elrontotta. Azt, hogy miként oldja meg e szorult helyzetet nekünk kellett kitalálnunk.
 Ennek a feladatnak kb. az a lényege, hogy többé-kevésbé elsajátítsuk a film(elő)készítés alapjait(történetfejlesztés, storyboard, animatik, layout, és persze végül a gyártás terén) + megtanuljunk csapatban dolgozni.
 Bennem már az elejétől kezdve felmerült, hogy állat szereplőkkel szeretném eljátszatni ezt a stúdiumot. Készült is pár vázlat ehhez a verzióhoz, melyben a főszereplő egy mandrill lett volna. Sajnos nem lehetett ebben az irányban tovább haladni, mivel felsőbb utasításnak eleget téve szigorúan csak ember szereplők lehettek a figurák. Tehát így 2 fél koncepcióm lett; az állatos nem lett befejezve, az emberesre pedig már nem maradt annyi időm, hogy késznek tekintsük.
 A negyedéves kipakoláson 12 látványtervből lett kiválasztva 3 filmterv, akiét pedig nem választották ki az beszállt  a számára szimpatikus filmek stábjába. Én Sebesvári 'SeSo' Soma csapatába kerültem(melynek tagja volt még Marjai Petra és Sipos Zsuzsi is) és így az ő figuráival, látványával készítettük el közösen a vizsgafilmet.
Lássuk előbb az állatos verziót:


Alant pedig az embereket:


 ...íme a "végleges" trió...
Soma figuráihoz terveztem több féle hátteret is, a textúrázottság mindegyiknél hangsúlyos volt. Végül egyik változatot sem használtuk.


A látvány, figurák tervezése mellett a sztorit is fejlesztenünk kellett.
Pár kocka a storyboardból:
  
A gyártást megelőző lépés a lay-out készítés; ezzel is most ismerkedtünk meg.


Itt sorban pedig maga a film következne, de arra még egy kicsit várni kell, van még rajta egy kis csiszolni való, de január végén felkerül majd az is a netre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése